Kwaliteit en veiligheid

VTS is de specialistische partner voor geconditioneerd transport, logistiek en handling van geneesmiddelen in de breedste zin van het woord; geneesmiddelen voor humaan of veterinair gebruik, medische hulpmiddelen (Medical Devices), API’s (Active Pharmaceutical Ingredients) en Opiaten (geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen). Tijdens het uitvoeren van onze diensten komt er veel kijken op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Productveiligheid en temperatuur controle staan bij ons dan ook tijdens de gehele keten centraal zodat we kunnen voldoen aan de hoge kwaliteits- en temperatuureisen van de farmaceutische industrie.

Kwaliteit in de gehele supply chain

We bedienen als logistiek dienstverlener de complete supply chain. Tijdens het uitvoeren van onze diensten monitoren we 24/7 de temperatuur en kwaliteit. Naast onze gevalideerde fleet, state-of-the-art warehouses en nieuwste IT-systemen wordt de controle ondersteund door verschillende zaken:

Risico Management 

Verandermanagement en controle met online revisie en status controle

Kwalificatie- en validatieprotocollen 

Jaarlijkse kwalificatie van apparatuur en processen

Risico assessments van (sub) contractors

Kwaliteitsafdeling

Centrale afdeling binnen VTS

Kwaliteitsbeheer

3 Responsible Persons & 1 Qualified Person

Alle kennis in huis

Audits

Meerdere audits door nationale autoriteiten

Meerdere audits door klanten (25-30 per jaar)

Audits door certificerende instanties (notified bodies)

QMS

Webgebaseerde software met document beheer

Dagelijks bijgewerkt door kwaliteitsafdeling

Naleving-, incidenten-, klachten- en risicomanagement

Operations en meetstandaarden (SOP, CAPA, KPI)

Temperatuur gecontroleerd

Realtime temperatuur monitoring en bewaking van magazijnen

Realtime temperatuur monitoring en bewaking met GPS van voertuigen

Temperatuurrapport per zending van begin tot einde

Gevalideerde warehouses/ vloot en gekalibreerde temperatuur sensoren

Personeel

In house (her)training van personeel

GDP E-learning

Centrale registratie van personeel met behaalde certificaten en verloopdatum

Gespecialiseerde medewerkers handelen altijd snel en accuraat op eventueel voorkomende alarmen

Certificeringen

VTS beschikt over verschillende certificaten:

ISO 9001:2015
Alle VTS-activiteiten zijn ISO 9001: 2015 gecertificeerd. ISO 9001 is een internationale norm voor kwaliteitsmanagement. We tonen hiermee aan dat we in staat zijn om te voldoen aan de eisen van klanten, de van toepassing zijnde wet- en regelgeving en de eisen van de organisatie zelf.

ISO 13485
De ISO 13485 norm zorgt voor Europese harmonisering van de regelgeving voor de kwaliteit tijdens transport en opslag van medische hulpmiddelen. Door het behalen van dit certificaat tonen we aan dat onze dienstverlening voldoet aan de eisen van onze klanten en aan de wettelijke voorschriften die van toepassing zijn voor medical devices.

Groothandelsvergunning
De groothandelsvergunning is verplicht voor het afleveren van geneesmiddelen die zijn ingevoerd binnen de EER (Europese Economische ruimte; de EU-lidstaten plus Noorwegen, IJsland en Liechtenstein). Met deze vergunning mogen geneesmiddelen langer dan 72 uur worden opgeslagen bij VTS.

GDP-certificaat
Het GDP certificaat staat voor ‘Good Distribution Practice’. Na inspectie van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) hebben wij het GDP certificaat behaald. De bevestiging dat de productveiligheid en kwaliteit van geneesmiddelen bij VTS consequent zijn gewaarborgd.

Fabrikantenvergunning (MIA) en GMP-certificaat
De Fabrikantenvergunning (MIA) is voor degenen die geneesmiddelen bereiden, doen bereiden of invoeren (invoeren is het betrekken van geneesmiddelen van buiten de EER (Europese Economische Ruimte; de EU-lidstaten plus Noorwegen, IJsland en Liechtenstein). Good Manufacturing Practices (GMP) is een kwaliteitsborgingssysteem voor onder andere de humane en veterinaire farmaceutische industrie. We bezitten zowel de Fabrikantenvergunning voor secundair verpakken en invoer van geneesmiddelen, als het GMP certificaat hiervan.

TAPA TSR en FSR
De Trucking Security Requirements (TSR) van TAPA zijn ontwikkeld om producten die over de weg worden vervoerd te beschermen en om de veiligheid van chauffeurs en voertuigen te verbeteren. De TSR specificeert de minimaal aanvaardbare beveiligingsstandaard en de methoden die gebruikt moeten worden om die standaarden te handhaven. De Facility Security Requirements (FSR) helpen bij het beschermen van diefstalgevoelige producten die worden opgeslagen of verwerkt in bijvoorbeeld warehouses en distributiecentra. Een deel van onze trailervloot is TAPA-TSR level 1 gecertificeerd, het hoogste niveau voor het veilig transport van uw waardevolle producten.

AEO-C douanevereenvoudigingen
Dit is een vergunning voor het vereenvoudigen van de Douaneprocedures (Customs). Door het behalen van deze vergunning hebben onze klanten en wij recht op een aantal wettelijke faciliteiten en bijbehorende voordelen, zoals minder fysieke controles en voorrang bij controles.

Douanedepot
In ons warehouse beschikken wij over een douane entrepot waar goederen van buiten de EU kunnen worden opgeslagen en hier geen invoerrechten over verschuldigd zijn.

Opiumontheffing
We beschikken over een temperatuur gecontroleerde kluis voor het veilig opslaan van opiaten en beschikken over een Opiumontheffing voor lijst 1 producten. Hiermee mogen we alle geneesmiddelen die onder de Opiumwetgeving vallen opslaan.

 

Kwaliteit binnen VTS

Door de verschillende certificeringen, onze gespecialiseerde en getrainde werknemers en jarenlange ervaring kunnen wij de kwaliteit en veiligheid van uw producten waarborgen. Wilt u meer weten over de kwaliteit en veiligheid van onze diensten?

Contact
Bel ons op +31 (0)485 - 575 354