Welke temperatuurzones zijn beschikbaar in het healthcare warehouse?

In ons nieuwe warehouse dat maar liefst 15.000 m² groot is zijn we in staat om (farmaceutische) goederen op te slaan in verschillende temperatuurzones. De kwaliteit van deze producten wordt geborgd door 100% temperatuurscontrole. In dit artikel leggen we uit wat dat precies inhoudt.

Verschillende temperatuurzones

In ons uiterst moderne warehouse zijn we in staat om tot 26.000 pallets op te slaan in verschillende temperatuurzones. Zo beschikt ons warehouse over:

  • Een gevalideerde cold store met temperaturen van 2 tot 8 graden Celsius. De cold store is 1.500 vierkante meter groot waarbij het setpoint +5 graden Celsius is.
  • Een gevalideerde temperatuurzone met diepvriestemperaturen (-40 tot -20 graden)
  • Een gevalideerd ambient warehouse met temperaturen van 15 tot 25 graden Celsius. Deze zone heeft een setpoint van 20 graden Celsius.

Temperatuur gecontroleerde opslag

In elke temperatuurzone wordt de temperatuur uitvoerig gemonitord. Wanneer de temperatuur buiten de gewenste range dreigt te raken, dan wordt daarvan automatisch een alarmmelding gegenereerd. Deze meldingen worden 24/7 opgevolgd, waardoor de productveiligheid optimaal geborgd is. Ieder jaar worden de sensoren gekalibreerd, om zo de betrouwbaarheid te kunnen garanderen.

Optimale systemen en procedures om temperatuurs-afwijkingen te voorkomen

Naast de verschillende temperatuurzones in ons warehouse, zijn ook de cross-docking zones en onze koeltrailers temperatuur gecontroleerd en gevalideerd. Op die manier kunnen we garanderen dat opslag en distributie bij VTS kan plaatsvinden binnen het vastgestelde temperatuurbereik. Zo garanderen we veilig transport en opslag zonder afbreuk te doen aan kwaliteit met betrekking tot temperatuurs- en veiligheidseisen.

Ontzorging in transport, opslag en handling

Wanneer u op zoek bent naar een snelle, flexibele en betrouwbare partner op het gebied van temperatuur gecontroleerd transport en opslag dan bent u bij VTS aan het juiste adres. Dankzij ons uiterst moderne warehouse, onze hoge mate van automatisering en professionele medewerkers zijn wij in staat om u volledig te ontzorgen op het gebied van transport, opslag en handeling rondom farma- en healthcare producten. Wilt u meer informatie over onze diensten? Neemt u dan gerust eens contact met ons op. Wij helpen u graag.

Contact

Meer informatie over het nieuwe warehouse

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het nieuwe warehouse? Download dan nu de whitepaper Europa’s meest geavanceerde healthcare warehouse.

Download whitepaper

Bel ons op +31 (0)485 - 575 354