VTS Transport & Logistics ontvangt derde Lean & Green ster

VTS zoekt continu naar mogelijkheden om de impact op het milieu en de omgeving zo klein mogelijk te houden. Onze deelname aan het Lean & Green programma draagt bij aan dit doel. Lean & Green is een belangrijk CO2-reductieprogramma voor bedrijven binnen de logistieke dienstverlening. VTS streeft naar duurzaam en toekomstgericht ondernemen.

VTS en Lean & Green
In maart 2021 werd VTS deelnemer van het Lean & Green programma. Nu, twee jaar later, mogen we onze derde Lean & Green Star in ontvangst nemen. We hebben met succes aangetoond dat we in de periode 2016-2021 onze CO2 uitstoot 40% gereduceerd hebben. Daarmee hebben we onze derde Lean & Green ster ontvangen.

Lean & green star

De reductie van CO2 is onder andere behaald door:

  • Efficiënte bedrijfsvoering en planning
  • Brandstof besparende maatregelen
  • Modernisering wagenpark (incl. elektrische trucks en trailers)
  • Ingebruikname nieuw pand (geheel gasvrij en klimaatneutraal)
  • Inzet van LZV’s

 

De toekomst:
De aankomende jaren zal VTS de verduurzaming doorzetten, met als doel om in 2030 60% reductie van CO2 te bereiken. Hier zijn nog flinke stappen te zetten, waarbij vooral de volledige elektrificatie van de last mile fleet een forse uitdaging zal worden om te behalen.

Benieuwd naar meer informatie over het behalen van onze derde Lean & Green ster en hoe onze Sustainability Officer Lars Arends hiernaar kijkt? Lees het artikel hier.

Uitreiking lean & green ster

 

Bel ons op +31 (0)485 - 575 354