VTS en TAPA TSR 1

TAPA certificering transportThe Transport Asset Protection Association (TAPA) is sinds 2010 gestart met de TSR certificering. TSR staat voor ‘Trucking Security Requirements’ en richt zich voornamelijk op het bestrijden van diefstal van waardevolle ladingen tijdens transport. We hebben jarenlange ervaring in het vervoeren van farmaceutische goederen waarbij veiligheid absoluut van cruciaal belang is. Daarom zijn we TAPA TSR 1 gecertificeerd. We voldoen hiermee aan de hoogste eisen op het gebied van veilig transport van waardevolle goederen.

De TAPA TSR 1 Certificering

De Trucking Security Requirements (TSR) van TAPA zijn ontwikkeld om producten die over de weg worden vervoerd te beschermen en om de veiligheid van chauffeurs en voertuigen te verbeteren. De TSR specificeert de beveiligingsstandaard en de methoden die gebruikt moeten worden om die standaarden te handhaven. TSR-1 is het hoogste level van veiligheid.

Door de volgende punten voldoet VTS aan de kwaliteitseisen van TAPA TSR-1:

  • Medewerkers hebben een TAPA training gevolgd
  • Gecertificeerde voertuigen (speciale elektronische sloten)
  • Externe monitoring van alarmen
  • TAPA security training voor chauffeurs
  • Handboek met instructies en procedures

Elektronische sloten

We hebben elektronische sloten op onze voertuigen. Het slot is aan de binnenkant van de trailerdeuren gemonteerd. Aan de buitenzijde bevindt zich een elektronisch toegangscontrolesysteem waarmee de chauffeur de deur kan openen met een transponder. Deze transponder is gepersonaliseerd en door ons uitgegeven. We hebben echter ook de mogelijkheid om met een blokkeringscode te werken. Dat is een keuze die we samen met de klant maken.

Het RTL-Z programma maakte een item over het gebruik van deze sloten bij VTS in samenwerking met Imbema Transport en Logistiek:

VTS blijft zich ontwikkelen om continu aan de steeds hogere veiligheidseisen te blijven voldoen om zo de veiligheid voor onze klanten en chauffeurs zo goed mogelijk te waarborgen. Het behalen van TAPA TSR-1 is dan ook een mooie toevoeging op onze eerdere certificeringen.

Bel ons op +31 (0)485 - 575 354