Voordelen van drie temperatuurzones in één warehouse

Temperatuur validatie is een belangrijk onderwerp in de supply chain voor de farmaceutische industrie. Waar dit eerst een pré was, is dit inmiddels een vereiste. Medicijnen en healthcare gerelateerde producten moeten volgens GDP-richtlijnen vervoerd en opgeslagen worden, waarbij de registratie van temperatuur van fabriek tot eindgebruiker vereist is. Bij het volgen van GDP-richtlijnen wordt onder anderen de temperatuur gevalideerd in opslagruimtes en transportmiddelen, de temperatuur 24/7 gemonitord, wordt het personeel getraind om de GDP-richtlijnen te volgen en is een gekwalificeerd persoon verantwoordelijk voor de naleving van de richtlijnen.

State of the Art warehouse

Het nieuwe State of the Art warehouse van VTS Transport & Logistics in Boxmeer biedt de mogelijkheid om producten op te slaan in de volgende drie temperatuurzones van het warehouse:

  • Vries (-40°C tot -20°C)
  • Cool (+2°C tot +8°C)
  • Ambient (+15°C tot +25°C).

Hiermee is VTS in Nederland een van de weinigen logistieke dienstverleners die deze drie mogelijkheden onder één dak aanbiedt. Het nieuwe GDP gecertificeerde warehouse is volledig gevalideerd. VTS werkt met een eigen temperatuur portal, welke door eigen IT-experts is ontwikkeld. Met behulp van het VTS temperatuur portal wordt de temperatuur van de producten in het warehouse en de VTS-trucks continu gemonitord en bij afwijking worden alarmen 24/7 opgevolgd door personeel.

Voordelen van al uw producten onder een dak

Gezien het feit dat de maatregelingen en eisen steeds belangrijker worden is de farmaceutische industrie blijkt het een uitermate zinvol om de farmaceutische producten in één warehouse op de slaan. Voordelen van farmaceutische producten onderbrengen bij VTS:

  • Combinatie van opslag en crossdock in drie temperatuurzones onder één dak, waardoor volledige temperatuurcontrole is gegarandeerd.
  • Temperatuur validatie en monitoring van drie temperatuurzones in 1 portal.
  • Door de centrale liggen in Europa een perfecte locatie voor lokaal warehouse, RDC en EDC
  • Mogelijkheid voor transport in drie temperatuurzones met eigen vloot (175 + trucks met Europese dekking).
  • Eén contact voor al uw producten.
  • De combinatie van gekoeld en ambient opslag, crossdock en transport zorgt voor een ononderbroken cold chain.

In gesprek met de experts

De opslagcapaciteit in drie temperatuurzones in combinatie met GDP getrainde medewerkers en alle benodigde licenties als GDP / ISO en aankomend TAPA maakt VTS de perfecte partner voor het opslaan en vervoeren van farmaceutische producten. VTS levert deze hoge standaard door gebruik te maken van een volledig gevalideerd WMS-systeem en een geïntegreerde temperatuur portal.

Onze betrokken medewerkers zijn speciaal opgeleid en geïnstrueerd voor het behandelen van farmaceutische producten, dit maakt dat VTS al 30 jaar specialist in het vervoeren van farmacie en healthcare.

Neem contact op

Bel ons op +31 (0)485 - 575 354