Oplevering nieuw GDP farma warehouse

Ons nieuwe state-of-the-art GDP farma warehouse beschikt over verschillende temperatuurzones (-45, -40, -25, +5 en +20 graden Celsius) en nog meer mogelijkheden voor onze klanten om farmaceutische producten onder de juiste condities op te slaan. Kwaliteit en veiligheid is hierbij altijd gewaarborgd. Het magazijn is geheel gericht op farma. Ook is er een speciale temperatuur gecontroleerde GMP ruimte beschikbaar en wordt een -80 graden Celsius Freezer farm ingericht.

De bouw van het nieuwe GDP warehouse
Het nieuwe warehouse is inmiddels opgeleverd. Het warehouse is 8.100 m2 en geheel gebouwd om farmaceutische producten altijd veilig op te slaan. Met 380 ton staal, 6.850 m2 betonpanelen, 2.5 km koelleiding en 3.300 m2 vloerisolatie is het magazijn klaar om maar liefst 12.576.870kg aan farmaceutische producten op te slaan.

Koelinstallatie
Om de verschillende temperatuurzones altijd op de juiste temperatuur te houden is er een complete klimaattechniek aanwezig in het gebouw. De basis van het systeem vormen twee CO2 koel- en vriesinstallaties met elk een vermogen van maar liefst 600 kW. Die installaties sturen 76 verdampers aan, verdeeld over verschillende opslaghallen. Daarmee garanderen we de vochtigheids- en temperatuureisen die gelden voor de opslag van de farmaceutica. Om de continu gevalideerde (GDP) temperatuurvereisten te garanderen wordt de hele installatie redundant uitgevoerd, waarbij de twee koel- en vriesinstallaties als back-up voor elkaar dienen.

Heeft u een vraag over een van onze diensten of wilt u meer weten over ons nieuwe warehouse? Neem contact op met ons.

Warehouse VTS logistiek farma

Bel ons op +31 (0)485 - 575 354