Interview VTS – Monitor Export van logistieke diensten

In opdracht van TKI DINALOG heeft BCI de ontwikkelingen van Logistieke diensten van de afgelopen vijf jaar in kaart gebracht, in dit rapport diverse businesscases waaronder een praktijkvoorbeeld van VTS Transport & Logistics.

De Vijfde Monitor Export van Logistieke Diensten geeft een positief beeld van ontwikkeling van export van logistieke diensten door bedrijven uit Nederland over het afgelopen jaar. Hoewel de groei van de wereldeconomie al wat lijkt af te zwakken, o.a. zichtbaar in stagnatie van het wereldhandelsvolume, is de export van logistieke diensten door Nederlandse bedrijven in 2019 met 6% gegroeid naar een totale omvang van € 36,8 miljard.

Ondanks dat de verwachtingen voor 2020 pessimistisch zijn, mede door de Covid-19 uitbraak, zijn er ook voldoende kansen te benoemen voor het vergroten van de export van logistieke dienstverleners zoals VTS. Door deze uitbraak is de kwetsbaarheid van de wereldwijde supply cahins inzichtelijk gemaakt. VTS speelt hier op in door de ontwikkeling van VTS5. Een nieuw warehouse voor koel-, vries, en ADR opslag om zo meer voorraden van haar klanten te kunnen opslaan. Daarnaast is een trend dat verladers steeds meer service activiteiten bij logistieke dienstverleners neerleggen. Omdat VTS op deze groeien

de vraag wilt inspelen, biedt VTS dan ook een steeds breder pakket aan value added services aan, zoals bijvoorbeeld Secondary packaging.

Het onderzoeksrapport, met op pagina 12 de businesscase met VTS Transport & logistics:  Dinalog_Paper-Monitor-Export-Logistieke-Diensten_

 

Bel ons op +31 (0)485 - 575 354