Duurzame investering: Elektrische trucks

Voor onze last-mile diensten hebben wij onlangs geïnvesteerd in nieuwe Volvo FH Electric trucks. Deze investering gaat ons helpen met duurzame distributie binnen de gehele Benelux.

“We willen onze dienstverlening verder verduurzamen en daarmee de belasting op de omgeving tot het absolute minimum beperken. Bovendien zijn er zero-emissie zones aangekondigd. Met deze elektrische trucks willen wij ervaring opdoen met het gebruik van en het rijden met batterij elektrische vrachtwagens”, verklaart Joost Hafmans, directeur van VTS Transport & Logistics.


Joost Hafmans, directeur VTS Transport & Logistics (links) en Bas van Heertum, directeur BAS Truck Center (rechts) ondertekenen de overeenkomst voor twee Volvo’s FH Electric.

De elektrische Volvo FH 4×2-trekkers worden gekoppeld aan onze ‘new cool’-opleggers die volledig elektrisch koelen. De trucks worden ingezet voor verschillende klanten in de farmaceutische industrie. Ook de trajecten zijn divers. Zo gaan de trucks rijden door Nederland, België en het Ruhrgebied in Duitsland.

Brandstof besparen én elektrisch

“Steeds meer van onze opdrachtgevers vereisen een duurzame inzet. Alles wat wij doen op het gebied van verduurzaming wordt bijzonder positief gewaardeerd door onze klanten. Duurzaamheid is een belangrijk criterium wat meespeelt in de keuze van de juiste partner. Door naast het beperken van het brandstofverbruik nu ook elektrische trucks in te zetten, laten wij zien dat we ook in de toekomst de juiste partij zijn”, vertelt Joost Hafmans.

Opladen wordt op de hoofdvestiging in Boxmeer gedaan waar we beschikken over 5.000 zonnepanelen. “De opbrengst van deze panelen wordt gebruikt voor de dagelijkse werkzaamheden in het magazijn en de kantoren. Onze berekening laat zien dat we een gedeelte van de opbrengst ook kunnen gebruiken voor het opladen van de elektrische trucks. Daarnaast kopen wij sowieso zoveel mogelijk groene stroom in om de impact van onze werkzaamheden op het klimaat zo laag mogelijk te houden”, verklaart Joost Hafmans.

Bron: Volvo Trucks Volvo FH Electric trekkers voor VTS Transport & Logistics 

Bel ons op +31 (0)485 - 575 354