Duurzame investering: 4 LNG trucks

Voor onze last-mile diensten hebben wij onlangs geïnvesteerd in vier nieuwe VOLVO FM LNG-trucks. Deze investering gaat ons helpen met duurzame distributie binnen de gehele Benelux. Het duurzame karakter van deze trucks was zeker een doorslaggevende factor om voor dit model te kiezen. Naast duurzaamheid spelen ook het chauffeurscomfort, het goede zichtveld en lage instap een belangrijke rol in de keuze.

Wat zijn LNG trucks
LNG staat voor ‘Liquefied Natural Gas’, oftewel vloeibaar aardgas. Aardgas is een van ’s werelds snelst groeiende energiebronnen en het is de schoonste fossiele brandstof. Het gas komt uit ondergrondse reservoirs van over de hele wereld en is in een grotere mate aanwezig dan olie, wat het een duurzaam alternatief maakt.

volvo-fm-lng-vts-transport-logistics

Duurzame focus
Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Bij ons, maar ook bij onze klanten binnen het farmaceutisch transport. Met de Volvo FM LNG verkleinen we onze CO2-uitstoot met 20 procent in vergelijking met een dieseltruck. Dat zijn cijfers die zijn bewezen en die nu gehaald kunnen worden. Dit is wat ons betreft een oplossing waarmee nu al duurzamer kan worden gereden en minder CO2 wordt uitgestoten.

Het is ons streven om in 2030 nul emissies uit te stoten met onze distributie trucks. Door minder brandstof te verbruiken en door inzet van een CO2-besparende brandstof als LNG kunnen we nu al stappen maken. We zetten in op de duurzame opties die op dit moment beschikbaar en binnen ons transport realiseerbaar zijn.

Bron: Volvo Trucks VTS Transport & Logistics gaat voor duurzame distributie met Volvo FM LNG

Bel ons op +31 (0)485 - 575 354