VTS BREXIT proof

get ready for brexitNa de verkiezingswinst van Boris Johnson afgelopen december, is de kans op een BREXIT op 31-01-2020 aanzienlijk toegenomen. Theoretisch gezien behoort een harde BREXIT nog altijd tot de mogelijkheid, maar naar verwachting komt er een transitie / implementatie periode van 01-02-2020 tot 31-12-2020. In deze periode zullen afspraken gemaakt worden tussen UK en EU. Er bestaat zelfs nog de mogelijkheid voor de UK, om uitstel  te vragen aan de EU om Europa pas eind 2022 te verlaten, indien zij dit uiterlijk juli 2020 aangevraagd hebben. Echter zal dit geen reële optie zijn voor de regering Johnson en zullen zij er alles aan doen om per 31-12-2020 de EU te verlaten.

Zoals het er nu uitziet, veranderd er ‘papier technisch’ in 2020 niets voor de zendingen van en naar UK.

proces brexit

VTS voorbereidingen

Het afgelopen jaar is VTS volop bezig geweest om zich voor te bereiden op de destijds aangekondigde BREXIT. zo heeft VTS:

  • Portbase portal
    VTS heeft per 01-2019 een account geopend bij PORTBASE .
    Hierdoor kan VTS haar wagens (zowel Export als Import) op voorhand aanmelden via de Portbase portal, waarbij gelijk de ‘check’ wordt gemaakt of alle douane documentatie in orde is en de VTS wagen mee mag op de RO/RO boot van/naar UK.
  • Diverse douane agenten beschikbaar in Europa om import / export documentatie op te kunnen maken voor zendingen van/naar UK.
  • Diverse douane agenten in UK beschikbaar om import/export documentatie op te kunnen maken voor zendingen van/naar UK.

Evaring in transport buiten EU

VTS heeft 35+ jaar ervaring met zendingen buiten EU (Noorwegen / Zwitserland / Balkan regio / Rusland / Oekraïne / Moldavië / Turkije / Marokko).
Hierdoor is de interne kennis aangaande de benodigde douane documentatie ruim voldoende aanwezig om volledig voorbereid te zijn voor het opstellen van douane documenten van/naar UK.
Ons ervaren team van transportplanners kan u dan ook met raad en daad bijstaan, indien gewenst.

Kortom, VTS is goed voorbereid op de uittreding van UK uit de Europese Unie!
Mocht u nog een vraag hebben over de BREXIT en de gevolgen voor uw zending van/naar UK, neem dan contact op via:  order@vts.nl

Bel ons op +31 (0)485 - 575 354