Artikel: Belofte voor medicijnveiligheid

VTS Transport & Logistics is al meer dan veertig jaar de topexpert in temperatuurgecontroleerd transport en logistieke diensten voor de farmaceutische sector. “Met 350 farmaceutische klanten, waaronder MSD, Pfizer, Viatris en het RIVM, bieden we essentiële logistieke oplossingen”, aldus CEO Patrick Esselaar.

Met vestigingen in Boxmeer, Nederland en Brussel, België, telt het bedrijf meer dan 500 gemotiveerde professionals. Ze bieden de farmaceutische sector diensten zoals transport, opslag en handling, alsook toegevoegde waarde zoals verpakking en het aanbrengen van nieuwe bijsluiters of labels op medicijnen.

Als asset-based onderneming beheert VTS een vloot en magazijnen, allen temperatuurgecontroleerd. “Voertuigen zijn uitgerust met twee temperatuurzones. In onze magazijnen worden producten opgeslagen bij temperaturen variërend van -80 tot +20 graden. Zo voldoen we aan alle vereisten voor het veilig bewaren van medicijnen, van diepvries tot kamertemperatuur”, legt Esselaar uit.

Temperatuur is heilig
Temperatuurafwijkingen kunnen de kwaliteit van medicijnen aantasten. VTS neemt deze verantwoordelijkheid serieus door strikte temperatuurcontroles in hun magazijnen en voertuigen toe te passen. “We combineren de professionaliteit van een multinational met de ziel van een familiebedrijf ”, zegt Esselaar. VTS staat bekend om zijn geavanceerde IT-systemen voor realtime temperatuurbewaking, hoge kwaliteit, duurzaamheid en uitmuntende prestaties, een reputatie die wordt bevestigd door feedback van klanten. “Onze kwaliteitsafdeling evalueert elk voertuig zorgvuldig, wat resulteert in een leveringsnauwkeurigheid van 99,9%.”

Realtime monitoring
Realtime monitoring van voertuigen en efficiënte routeplanning stellen VTS in staat om de leveringen aan ziekenhuizen, apotheken of direct aan patiënten nauwkeurig te volgen. Esselaar legt uit: “Met behulp van geo-fencing en strikte temperatuurcontroles binnen de voertuigcompartimenten kunnen we onmiddellijk actie ondernemen bij afwijkingen. Wanneer alarmen afgaan, komt onze control tower in actie. Daar worden technische problemen aangepakt en krijgen chauffeurs de nodige instructies. Dit alles garandeert de precisie van de levering en de integriteit van het product.”

Duurzaamheid
Het bedrijf zet ambitieus in op het verminderen van de CO2-uitstoot met 60% tegen 2030. Alle gebouwen zijn voorzien van zonnepanelen en gebruiken enkel zelfopgewekte elektriciteit, met Ledverlichting voor meer energie-efficiëntie. Een duurzaamheidstrainer verhoogt het milieubewustzijn onder de medewerkers. Samen met klanten en partners wordt er actief gewerkt aan het minimaliseren van verpakkingen en afval. Esselaar onderstreept het belang van technologische vooruitgang voor de overgang naar een volledig elektrisch wagenpark, ondanks de huidige uitdagingen met de actieradius van accu’s en koelbehoeften.

Robotica en kunstmatige intelligentie
Innovatie is cruciaal voor het zesde Pharma warehouse van VTS, dat focust op robotica. Dit initiatief maakt horizontaal medicijntransport op pallets efficiënter, duurzamer en minder belastend voor het personeel. Robotica faciliteert ook de efficiënte sortering van zendingen, met automatische voorbereiding van leveringsroutes.

“In ons binnenkort te openen VTS 6-pand integreren we kunstmatige intelligentie (AI) voor het automatisch verwerken van bestellingen. Deze vooruitgang versterkt onze toewijding aan efficiëntie, duurzaamheid en logistieke precisie,” sluit Esselaar af.

Bron: Financieel Dagblad

Bel ons op +31 (0)485 - 575 354