AEO-C vergunning voor VTS

VTS Transport & Logistics is in het bezit van een AEO-C vergunning. Dit is een vergunning voor het vereenvoudigen van de Douaneprocedures (Customs). Bedrijven met deze vergunning hebben recht op een aantal wettelijke faciliteiten en bijbehorende voordelen. Nu we een AEO-C vergunning hebben profiteren onze klanten en wij van deze grote voordelen, zoals:

AEO vergunning vts transport en logistiek

  • Minder fysieke controles en documentcontroles
  • Voorrang bij controles
  • Op verzoek kan een controle op een bepaalde locatie plaatsvinden
  • Gemakkelijker toegang tot douanevereenvoudigingen
  • Kennisgeving van douanecontroles bij aangiften

Om de AEO-C vergunning te behalen hebben we ons zelf op diverse risico’s beoordeeld via een self-assessment. Daarna heeft de Douane onze aanvraag getoetst op verschillende aspecten en ons bedrijf meermaals bezocht. Zo hebben ze gekeken naar informatie uit eerdere aanvragen, behaalde certificeringen, vergunningen, ervaringen en solvabiliteit.

Deze vergunning is een uitbreiding op het Douanedepot. In het Douanedepot mag VTS niet-Uniegoederen voor onbepaalde tijd opslaan totdat de goederen worden geplaatst onder een volgende douaneregeling, worden vernietigd of het douanegebied van de Unie verlaten. Voor deze goederen hoeven geen invoerrechten en andere heffingen betaald te worden en men hoeft zich niet te houden aan handelspolitieke maatregelen. Dit biedt economisch voordeel voor onze klanten.

De AEO-C vergunning is een mooie toevoeging op de andere certificeringen en zorgt voor nog een betere en snellere service van VTS voor onze klanten. Daar streven wij altijd naar!

Wil je meer weten over deze AEO-C vergunning of over onze diensten?

Neem contact op met onze experts

Bel ons op +31 (0)485 - 575 354